Fortsätt till huvudinnehåll

Raka spåret på irrvägar



Dressyrdag - på dagtid. När jag nu hittat starttider, saknade jag fortfarande Equipe med resultaten, men hade prickat in Rose Mathisen med Zuidenwind till storbilden i Saabs paviljong och de andra tre tätt efter varandra några timmar senare på Ullevi. 

Intill värmde Axel Olin helt lämpligt upp med sitt fyrspann, och jag kunde se uppvisningen några steg längre bort. 



Provade SvRF-ungdomarnas fotoautomat för att promota kampanjen Trygg i stallet och fick en utskrift med fyra porträtt av mig. Meningen var att man skulle hoppa, men optiken var i höjd med att vuxna fick stå rätt stilla.

Testade att rakrikta mig på en vit rulle och sträcka mig lite hit efter instruktioner från en terapeut. Det funkade faktiskt, kände mig inte ansträngd i några muskler på hela dagen.



Träffade den ena bekanten efter den andra, vi råkade lägga märke till att de pösiga dynorna i utesofforna var varma. Inga batterier eller något sladdartat inuti och kalla på baksidan. Vände på en, den anpassade sig snart efter vår teori. Keram i väven som tog upp värmestrålning? 



Personalen i montern visste inte, hade fullt upp att brygga kaffe åt alla sugna som upptäckte att det serverades. När jag missat tre kaffeutskänkningar - kunde inte låta bli att gå några rundor i montern och kolla saker, bl a Saabs historia, bilen fyller f ö 70 år i år! - gick jag till volontärscentret i Exercishuset, som faktiskt fortfarande var sporthall, jag som alltid trott det bara var nånsorts förråd.



Skulle ta en genväg ut från området och hamnade hos paddockprogrammets hästar. Ett islandsekipage värmde upp bland parkerade bilar, bl a ATGs med anslående slogan, och en tinker leddes mellan vattenpölarna. Utanför staketet klapprade fyrspann mellan uppstallning och tävling.



Genvägen funkade förstås inte, men sträckan mellan Heden och Ullevi är kort, och ser man inte skyltningen är det lättaste att följa strömmen.



Om holländarna syns väl i ständigt orange, har svensk publik åtminstone ibland uppseendeväckande nationella attribut. Tuppkamsmössor, vikingahjälmar och storhänder stack ut.



Therese Nilshagen och Dante Weltino bästa svenska ekipage och tog ledningen! Blev sen omsprungna, men vann i publikovation.



Behövde ju också se stallområdet, dit jag hade tillträde. Betande stjärnor i lummig sluttning vid Stora Katrinelund (där jag gick i teaterskola när byggnaden ingick i saneringsprogrammet och även såg ut på det viset - då), nationsvisa boxlängor, maskotar i boxgallren, nationsprydnader, träningsbanor, duschspiltor; lite förvånande med så många hästar och utrymmen på så liten yta.










Och sen tog Sverige lagsilver i hoppningen. Och två ryttare gick till finalen på söndag. Och en av dem har lett tävlingen genom varje klass. Hoppas han skrattar hela vägen hem på söndag kväll.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halskotor, armbågar och äta högt

Jaha, det här blir strålande. Innehållet sannolikt, men bilderna är i en annan klass, den enahanda. Dock lite vetenskaplig statistik och de bilder vi fick se. Fast jag kunde ju tagit några somriga från centrala Stenungsund och kajen med fritidsbåtarna och det glittrande vattnet med gröna öar och klippor, men dryga 30C, ibland lägre p g a regnskurar, höll oss rätt lugna inomhus. Lägger in ett par stämningsbilder från Rönnäng, Tjörn, i stället; hälsade på en gammal klasskamrat här och tog en kvällspromenad bland hummertinorna och bergsknallarna. Den 6 augusti ordnade Apelgårdens Kropp & Själ, Tjörn, en seminariedag i Stenungsund, med australiensiska forskaren Sharon May Davis. Jag skrev om hennes presentation kring missbildade halskotor vid Horses Inside Out-konferensen i England i vintras. Ärftliga missbildade 6:e och 7:e halskotan samt första revbenet: Musklerna blir oliksidiga - kortare, längre eller flyttade - och påverkar rytmen i rörelsen, hästen kan gå omkull i höga farter. F...

Från åsnehemmet på mc mot Himalayas fond

13 december. Förkylningen gick visst över. Bra tabletter, eller vad som orsakat den snabba vändningen. Vi hade ju bara hunnit med ett väldigt hastigt besök på åsnehemmet, så jag tänkte ta en tur dit. I väntan på mailsvar åt jag en lugn frukost i trädgården. Acme Guesthouse har tidningar på både engelska och nepalesiska, de läses flitigt. Vid något tillfälle satt vi fyra personer med varsin tidning, personalen finns alltid här och kan fixa te eller kaffe, men när ingen begär något blir det tidningar. Just nu förstås mest om valet, snygga och överskådliga grafer visar sammanräkningens utveckling. Såg i The Himalayan eller Kathmandu Post att ny tigerräkning ska göras. Den senaste 2014 visade att Chitwans nationalpark har de allra flesta, eller 120, och att de trologen är fler nu. En mängd videokameror används vid räkningen. Affärsdelen i tidningarna ger många upplysningar om det kinesiska intåget. Kinas stora planer på den nya sidenvägen offentliggjordes 2013, men är inte något vi hört jä...

Farväl, Australien!

30 november och sista dagen i Australien. Morgonjogg i Elisabeth Bay, där jag slutligen hittade Elisabeth Bay House, kolonins vackraste hus när det stod klart 1839.  Förstås stängt på torsdagar. Det byggdes och muddrades vid en liten pir... ... där de sedvanliga avskärmningarna med gamla stadsmotiv photshoppats en smula, till glädje för fb-följare, flanörer och joggare. King's Cross fullt av roliga byggnader, ett bra prospekt för guidade stadsvandringar, som tyvärr inte verkade ordnas här. På vår gata låg en gammal biograf, som rustats upp och nu var studio för Mad Max-regissören/producenten... ... och även vandrarhemmet hade sin egenart... ... med en liten skuggande park intill. Woolloomooloo med sina enklare utsmyckningar kändes ursprungligt, men de ruffigare husen här ligger så centralt, så hyresgästerna kommer nog att få flytta ut i förorterna i en framtid. Kom mitt i den guidade rundturen i Botaniska (anledningen att jag hamnade här så ofta var att den bara låg en gångbro över...